Translate

Nystart med LCHF efter för mycket fusk?

Ibland får jag känslan av att de flesta bloggar handlar om total hängivenhet åt skötsamhet och följsamhet till LCHF. Jag önskar jag var sån- men jag kan absolut erkänna att mina avsteg gör att jag kommer väl långt bort från hur jag egentligen vill äta och leva! Så, är du som jag och behöver restarta dig själv så kan vi ju peppa varandra?
Jag har senaste året inte alls följt min egen lära särskilt väl. Såklart äter jag i grunden fortfarande som man "ska" och låter bli de stora kolhydratkällorna osv men de små avstegen har blivit allt mer dagliga och det är just det som inte fungerar. Jag vet också varför det blivit så i mitt fall- det handlar om att de annars inarbetade rutiner inte funkat pga tex köksbyte, flytt och liknande. Snabba lösningar för mat är inte alltid bra lösningar.
Till en början gick det rätt bra, vikten hölls och jag mådde inte alltför dåligt. Men, nu börjar magen krångla och det har också krupit på flera oönskade kilon. Japp, bara att erkänna... Så nu kör vi igen- tillbaka till basic! Mitt tips just nu är att hitta en rutin för dagen och kvällen - så att när suget kommer så gör man något annat. Promenad, dricka te eller vad som helst som passar dig själv. Sitt dock inte vid tv:n och  känn hur ditt sug efter ngt onyttigt pockar- det är det värsta man gör....Matlistor är också att föredra- återigen skapa en rutin att följa! Hur gör ni andra?
På min matlista ovan ser ni också att jag "vågar" ta litet bönpasta en av dagarna- ngt som debatteras i media och bloggar. Jag har en mkt liten mängd och för mig går det bra, har räknat ut att det ligger kring 10 kolhydrater per portion och inte mer...

Kommentarer

Populära inlägg