Translate

En tillbakablick på vår LCHFresa

Det är som sagt alltid nyttigt att ta ett steg tillbaka och se sig över axeln för att reflektera
över hur saker och ting utvecklat sig! Nu tar vi en tillbakablick!

Jenny och jag började vår LCHF-resa redan 2010, vilket var rätt tidigt i dessa kretsar. Då fanns inte alls denna uppsjö av information och bloggar. Många var undrande över teorin kring kolhydrater och framförallt möttes vi av skeptism mot fett. Vi fick ofta försvara vår nya kost och livshållning.

Första året gick helt galant! Jämfört med viktväktarnas metod var det helt underbart att få äta gott, slippa räkna points  Vi gick snabbt ner i vikt och fick bukt på vårt sockerbehov. Bloggen startades 2011 och var till en början ett sätt att spara recept vi tyckte var goda- men också ett sätt att inspirera och ge tips!

Här kan ni läsa ett reportage om oss i Expressen;
http://www.expressen.se/halsoliv/

Ibland har det varit litet svängigt när det gäller följsamhet och vikt. Kosten har dock hela tiden varit baserad på liberal LCHF men med litet för mkt avsteg. Det har oftast direkt visat sig på vikten. Under ett helt års tid fungerade det i alla för mig att "unna" mig ibland utan att det märktes på varken våg eller på sötsug. Jag trodde jag hittat min balans- men sen behövdes bara köksbyte,flytt osv ; när rutinerna blev ruckade gick vikten upp... Nu ska 10 kg bort för att jag ska vara på min absoluta trivselvikt igen. Den vikt som jag utan problem höll i över 3 år! Och allt handlar inte bara om vikt... Lika mkt eller mer handlar det om hälsa och om att faktiskt kunna tillvarata varje dag på bästa sätt! Alla är olika som individer och vissa slåss inte mot vikten men måste ändå emotstå mot sötsug, trötthet och värk.

LCHF som metod har också förändras under den här tiden. Det talas allt mindre om feta köttbitar och metoden är nog mer nyanserad nu, fokus läggs inte bara vid  antal kolhydrater som förr utan även på gluten, inflammationshämmande mat osv. Vi vet ännu inte allt om vad det är som gör att vi mår så mycket med att äta enligt LCHF, så det är viktigt med ödmjukhet inför forskning och sanningar. Det vill jag betona,  jag som ju faktiskt också är forskare :).
Bloggen har varit mer eller mindre aktiv, beroende på den övriga livssituationen och mängden tid som finns att använda till att skriva. Nu är vi åter på G och följ oss gärna! Här finns en blandning av konkreta tips för följsamhet till LCHF, recept, forskning och litet inblick i akademin och universitetsvärlden. Förutom detta kommer litet byggtips, inredning och mode utifrån vad som händer i våra liv!
/Marie
Jag på dressyrtävling- livskvalitet!
Systrarna! Här har jag nyligen varit med om en sparkolycka och ansiktsförlamningen och svullnad syns fortfarande...


LCHFSystrar
Jag i mitt jobb som lektor på MIUN

Kommentarer

Populära inlägg