Translate

Om hälsa och utseendehets!

Idag kör jag 5:2! Måste säga att hypen kring denna diet verkar lagt sig, det är inte alls ofta man läser om den dieten nu? Personligen tror jag fortfarande att det säkert fungerar för många men för mig är det ett sätt att återställa kemin, när man tänjt på gränserna litet väl ett tag (läs fuskat)!
Så, en månad med 5:2 är vad som gäller för mig!

Läste i dagens Ridsport om unga tjejers kroppsfixering och utseende-hets. Tydligen är ridsportens unga tjejer överrepresenterade när det gäller detta! Mestadels känner jag mig inte förvånad över denna upptäckt, men samtidigt är jag det. Jag har ju själv  varit aktiv på med hästar i många år och ser att märkesfixeringen och " ytan" fått alltmer fokus för de unga ryttarna. Det är väl en bild av hur samhället ser ut, tänker jag då! Men, ryttare har också många gånger i stor  utsträckning ett krav på att  se "snygg ut" eftersom det ofta är ekipaget som helhet bedöms.

Varför jag ändå blir förvånad är att ryttarnas fokus oftare (enligt mig) ligger på hästens utseende och väl och ve. Jag tänker ofta att även piloterna (ryttarna) skulle behöva jobba mer med att själva vara i form och därmed träna mer på backen också! Och- tänka på att äta nyttig, stärkande kost!


Vilket vi alla behöver...Däremot är det inte likställt med utseendehets, märkesfixering och att inte vara nöjd med den man är!


För de som vill se dressyr med en god förebild för hälsa och välmående- njut av årets VMvinnare i dressyr_ från Storbrittanien,  Charlotte Dujardin på Valegro!


Kommentarer

Populära inlägg