Translate

Min inställning till fett

LCHF dieten och fett, är något som har debatterats hur mkt som helst.

Vad har ni själva för inställning fett?  Jag har landat någonstans mittemellan, vilket för mig innebär att jag inte aktivt söker mig fett men däremot väljer feta produkter och absolut inte några mellan eller light-varianter. I och med det, tycker jag att jag får i mig tillräckligt fett.
I början av min diet, sökte jag däremot mig mer fett, eftersom det hjälpte mig att bota mitt sockerberoende och sug! Numera känner jag väldigt sällan sånt sug och därför har jag en mer avslappnat hållning till fettet. Jag väljer också att komplettera smör osv med kokosfett till stekning och äter gärna avocado och använder olivolja! Jenny har kontrollerat sina blodfetter nyligen och de var i schack och riktigt bra!  Forskningsresultaten rörande kolesterol är ju än så länge väldigt spretigt och mkt talar för att de gamla sanningarna om det farliga kolesterolet inte är så solitt som man trott! Å andra sidan, vad vi än så länge vet, är väl att "bevisen" är motstridiga och att mer forskning behövs... Ät så ni mår bra - är inte fettskrämda men överät inte heller- är mitt råd! Lyssna på era kroppar, då kommer ni långt!
Marie

Kommentarer

Populära inlägg