Translate

Vad är det som provocerar med LCHF?

Jag har funderat en del på vad det egentligen är som gör folk provocerade med LCHF dieten?
Är det att det är en metod som fungerar som stör? Jag tänker tex på dietisten på eftersnacket i TV debatten - hon var ju mer eller mindre rabiat över LCHF metoden! När inte argumenten höll bytte hon dessutom spår och anklagade metoden för att vara miljövidrig...
Vad tror ni det är  som gör folk topptunnor irriterade?
Läste ett inlägg i Dagens medicin - där är det också en tråd där det skrivs om en "fuskande forskare" som ska få folk att betala för en LCHF studie... Okej, det är väl inte helt etiskt - men när man läser så är ändå inte fokus på enbart det forskningsetiska utan - att LCHF inte är bra. I kommentarerna har några skrivit att det ska bli roligt att se långtids-studier på de som äter vår kost - och de menar att det måste vara helt förkastligt för hälsan.

Är det att äta fett som är fel - eller att låta blir kolhydraterna? Bara undrar, för det finns ju en hel del människor som äter precis lika mkt fett som mig - men dessutom kolhydrater... provocerar det lika mkt?

Kanske är det några som låter sig provoceras av LCHF anhängare som grupp? Det kanske kan uppfattas litet som en sekt? Det har jag i alla fall fått höra... Men, jag tycker nog att Viktväktarna som grupp och företeelse var mer av en sekt... Det hela är i alla fall ett intressant fenomen! Eller hur!

Vad tror ni det beror på ;) ???


Lovar förresten bli bättre med uppdateringar, det har varit litet mkt på alla fronter här hemma! Idag har jag, min man och 6åriga dottern Maja debuterat i skidspåret! MKT skönt!!
Kommentarer

Populära inlägg