Translate

No bullshit- diet eller ej? Tankar om Aftonbladets krönika om LCHF

http://www.aftonbladet.se/wendela/article14021132.ab

Ja, mycket ska man läsa! Krönikören Åsa Erlandsson har fått utrymme att i Aftonbladets nättidning skriva på ett enligt mig, mkt fördömande och inte minst okunnigt sätt om LCHF.

"LCHF – när man trodde att man hade hört allt."

Enligt henne är LCHF inget annat än knaskost och hon menar att vi människor borde förstå att vi bara ska äta mindre och röra oss mer!

"Överhuvudtaget begriper jag inte dieter, människor som av någon obegriplig anledning tycker det är lättare att plöja massa böcker, lägga upp komplicerade matscheman och följa en massa regler – än att äta mindre och motionera mer."

 Ja, varför lyssna på alla som säger sig må så mycket bättre utan onödiga kolhydrater? Människor som verkligen har provat att röra sig mer och äta mindre - och istället bara mått sämre pga sockerberoende och annat!
Det handlar ju inte bara om viktnedgång utan i lika stor utsträckning handlar det om att hitta ett sätt att leva som vi mår bra av!


 Läser och imponeras över beskrivningen av LCHFare och andra som hittat sitt sätt att förhålla sig till mat:

"När man lyssnar på dietpräster, oavsett vilka matreligion de predikar, kan man nästan luras att tro att det bara finnas två val. Antingen följer man Den Rätta Vägen (alltså dieten Bluttanblä), eller så sjunker man ner i ett träsk av snabbmakaroner och lördagsgodis. Varför är människan så idiotisk att det ska äta det ena eller det andra?
Givetvis ska man äta lagom av allt."

Visserligen handlar krönikan i mycket om att vi inte ska "tvinga på barn dieter" - vilket kan kännas mer rätt -  i alla fall  om man inte läst på sin läxa riktigt. Många LCHFare lägger faktiskt till bra kolhydrater till den näringsriktiga mat som man själv äter - och maten är verkligen mycket bättre än de flesta  "bluttanblä dieter" som Åsa  så fint uttryckt det. Vi strävar efter rena råvaror med bra fetter och vill undvika sockerfällorna!

Vad tycker ni andra om krönikan? Lika imponerad som mig?? Alla människor borde äta den kost just de mår bra av - utan att någon som tror sig veta så fantastiskt mkt bättre uttalar sig så tvärsäkert negativt om det hela! Snacka om dietpräst - vad är du själv då Åsa?

Kommentarer

Populära inlägg