Translate

Lev i nuet - njut av livet!

Att leva i nuet är något som vi alla egentligen kanske strävar efter!?  Jag kan fortfarande ångra att jag inte på allvar gjorde något åt den övervikt jag drogs med i 10 år utan lät det gå alldeles för långt. Men jag är ju oerhört glad över att ha kommit ifrån den situationen!I  somras blev jag svårt skadad av en spark  i ansiktet  ( av en häst) och är verkligen är glad att jag överlevde - då ställdes verkligen det hela på sin spets.
Tänkvärda ord om nuet:

"Det finns ingen annan tid än nuet. Fast vi tror det är vi inte på väg någonstans. Det kommer aldrig att finns en rikare stund än just denna. Även om vi kanske intalar oss att någon framtida stund kommer att vara mer behaglig än just denna, kan vi faktiskt inte veta det. 
Men vad framtiden än må bringa, kommer den inte att vara vad du väntar dig eller vad du tror, och när den kommer är den också i nuet. Också den kommer att vara ett ögonblick som det lätt går att förbise, lika lätt som det här."
( Hitta hem till dig själv, Kabat-Zinn)

Jag tänker många gånger att "tänk att det här händer just nu"! Tex under vår karibiska kryssning när solen gassade och jag verkligen mådde BRA! Men, att leva i nuet är något jag tror vi alla ska arbeta hårt för! Vardagen är ju egentligen livet, en liten semestertripp är ju en minoritet av livet så det gäller att uppskatta varje dag! Och - trivs ni inte med er själva - gör något radikalt, är rådet! Jag vet att det inte är lätt, men livet är för kort för att otrivas!En bra mental inställning tror jag fungerar som en riktig bra boj att hålla fast vid!

Kommentarer

Populära inlägg