Translate

Forskning om hälsa

Forskning är kul! Tro det eller ej, men det är det! Jag håller på att doktorera (ämnet lämpligt nog hälsovetenskap) och har nu en av fyra studier kvar att göra! Jag håller på att studera hur patienter  på ett bra och säkert sätt, kan flyttas från högteknologisk  intensivvård till vårdavdelning!

Jag roar mig att läsa artiklar om kost också. Men - det här är ett gissel! Det är ju sååå många parametrar att ta ställning till för att kunna påstå att ett resultat är säkert! Är grupperna jämbördiga att jämföra osv. Det påstås i ena artikeln man läser att det är rent farligt för hjärta-kärl att äta lchf och i nästa, är det rena undermedlet.. aningen förvirrande...För att inte tala om kolesterolets farliga egenskaper - eller ej.. http://www.ravnskov.nu/svcholesterol.htm

Vi är nog inne i en omvälvande period när det gäller att utforska vad som är bra eller inte för människan...En sak som vi lär oss under utbildningen, är att all forskning är sann ( om den är rätt gjord) men bara tills att motsatsen bevisats!
 Alltså kanske vi ska ta vissa sanningar med en nypa salt? Jag och min syster äter LCHF för att vi mår såå bra av den att det talar för sig själv! Jag har nått fram till min målvikt och är nu inte lika strikt i min kolhydratsreduktion - men ganska ändå :)... Nu är det bara att hålla vikten och träna mer för att hälsan ska vara på topp. Försöker också att i större utsträckning tänka på få i mig de bra fetterna
(omega 3).

Mitt råd är alltså : Läs artiklar om kost mm med öppet intresse och var kritisk!

Kommentarer

Populära inlägg