Translate

Avsteg eller ej från LCHF?

Alla är som sagt var olika.

Vissa kanske kan unna sig litet kolhydrater ibland utan att må dåligt eller falla tillbaka till ett felaktigt beteende! Jag kan nu unna mig litet mer än förut, men aldrig att  jag kan ta något sockrigt eller riktigt laddat med snabba kolisar - jag blir dålig av detta helt enkelt! Magen börjar leva om, och jag känner mig som om jag druckit för mkt alkhol ungefär!

Fascinerande nog, så blir det motstånd av kroppen redan i munnen om jag tagit ngt sött! Det är precis som om larmet går! Så, jag håller mig rätt strikt i det stora hela - även om jag inte räknar kolhydrater per dygn, som många strikta gör!

Jag letar efter produkter under 5g/100g i kolhydrater och gör endast undantag till juice eller om det är ngt som väger mkt litet och känns nödvändigt!

På ett sätt är jag glad över kroppens motstånd till sötsaker. Det är som om den själv funnit ett antabus som motmedel till sockerbehovet! De små avstegen som ibland kan göras, är tex litet potatisgratäng edy som egentligen kanske inte blir mer än ca 15 kolhydrater per portion.. Sån är jag!

Kommentarer

  1. Jag kan göra undantag utan att det påverkar mig så mycket, vilket känns skönt. Men jag försöker också hålla 5g/100g eftersom jag tror att det är bäst för kroppen och hälsan.
    Trevlig tredje advent!

    SvaraRadera
  2. Detsamma!! Ser fram emot god julmat ala LCHF under julhelgen ;). Så skönt att inte behöva oroa sig för kalorier eller pointsräkning nuförtiden!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg