Translate

Barn och LCHF?

Hej alla LCHF:are! 
Hur gör ni med era barn, får de er kost eller ngn mellan- variant?

 Vi ger Maja ( vår härliga kina flicka) och Olivia (16-årigt bonusbarn) vår kost med kompletterande kolhydrater utav bättre karaktär.. 

Ämnet är ju högaktuellt eftersom Finland gjort en riktig fadäs i att hota "strikta lchf-föräldrar" med att de kan bli fråntagna deras barn pga olämplig kosthållning!! Helt otroligt - snacka om efter i kunskapsnivå!? De som matar sina barn med socker så att de blir hur tjocka som helst då, ska de få fortsätta som tidigare utan problem?

Trots de fina intentionerna slinker det ändå ner litet vanligt lördagsgodis ibland för Maja, fast jag egentligen tycker att det är bättre att ge nötter, popcorn eller kolisar utan e-nummer och högkoncentrerat socker..... Nåja, tids nog så....Det är viktigt att hitta den där lagom-nivån för barnen åxå, tycker jag...


Själv åt jag tyvärr helt fel i tonåren,  det var dagligen kanelbullar eftersom jag avskydde skol-maten och inte åt nåt där. När jag kom hem fanns alltid mormors kanelbullar i frysen med florsocker på och minst 4 st om dan kan jag tänka mig att jag snittade!! Här skapades sockermonstret... Och i den åldern märktes ju inget på vikten, den enorma uppgången kom efter jag fyllt trettio och litet till...
Det finns ju bra lchf- kokböcker som tar hänsyn till barnens behov och tur är väl det! Bra pasta och andra kolhydrater är perfekt att ge som tillägg, tycker jag i alla fall!


Kommentarer

Populära inlägg