Translate

Om sockerberoende

Läste en artikel  i måndagens aftonbladet rörande sockerberoende. Exemplet Gunilla, 29, har kommit ut med en bok i ämnet nu"vitt begär" och även om hon verkar extrem, så känner jag igen mig i mkt! Själv gömde jag dubbelnougat för att kunna smälla i mig, det var dagligen ngt i chipsväg eller ostkrokar ´- eller ngt annat godis. Jag var ju så enormt sugen! Men trött.. Och för att inte tala om hjärtklappningen som störde kvällssömnen! Socker verkar tendera att kvarhålla vätska i kroppen åxå, själv var jag  svullen om fingrar, ben osv.

Genom LCHF kosten är jag inte alls sugen och det är helt otroligt! De efterrätter och bakrecept vi skriver om, är inte alls ofta använda men är trevliga att kunna använda sig av vid gäster eller andra speciella tillfällen!

Kostdoktorn, Andreas Eenfeldt skriver i Aftonbladet att vi iframtiden förmodligen kommer att se sockerberoende som en sjukdom. Ja, säger jag, för det ger ju sjukdom för eller senare, att vara sockerberoende!

Det är dags för paradigmskifte när det gäller inställning till socker och fett! Men det är svårt att tänka om!?Trots att det  är många som skrivit om detta nu och folk börjar verkligen att ta till sig kunskapen om att vi skall dra ner på socker och inte på fettet som tidigare. Men, precis som när vi skulle lära att jorden visst var rund och inte platt, så tar det tid!

Kommentarer

Populära inlägg